رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای زنجان در گفتگو با خبرگزاری ایسنا: طبق مصوبه هیئت دولت، نرخ هزینه برق، متوسط قیمت صادراتی به کشورهای دیگر دریافت درنظر گرفته میشود و در حالی که ما در ایران هستیم و صادرات برق ایران به ایرانیها عجیب است و باید نسبت به این مسئله، تجدید نظر شود. مشخص نبودن تعرفه قیمت برق مشکل اصلی تولید ارز دیجیتال است.
افشین آشوری گفت:
تولید ارز دیجیتال در شرایط جنگ اقتصادی علاوه بر ایجاد شغل، مقداری از گره و مشکلات کشور را نیز رفع میکند. همچنین در حال حاضر مصرف برق ماینرهای زنجان کمتر از 500 مگاوات است و اگر در هنگام توسعه این امر، مقابله شدید انجام نمیشد، میزان مصرف بیش از یک هزار مگاوات بود و متاسفانه به دلیل محدودیتهایی که انجام شد سه نفر از نخبگان فعال این حوزه به خارج از کشور مهاجرت کردهاند.
وی با اشاره پروسه دشوار عملیات ماینینگ در ایران اظهار کرد:
شرطهای دیگری هم از جمله اینکه ریسک کار با خود تولیدکننده باشد، بانکها هیچ کمکی نمیکنند، در صورت احداث نیروگاه هزینه انرژی هفت برابر دریافت میشود، انرژی تولیدی باید با ارز نیمایی ارائه شود، فرد شغل ایجاد کند وگرنه مشمول مالیات میشود و … برای ماینینگ درنظر گرفته شده که کار در این زمینه را بسیار سخت میکند.
آشوری تصریح کرد:
زنجان میتواند از قطب استخراج رمزارز به قطب آیتی برسد و اگر در ایجاد قطب آیتی، کوتاهی و تعلل اتفاق افتاده، استخراج رمزارز (ماینینگ) فرصت خوبی برای توسعه و دست یافتن به قطب آیتی و الکترونیک است.
وی افزود:
طبق مصوبه هیئت دولت در شهریور سال گذشته، استانهای خنک و دارای توان برقی بالا در اولویت استخراج ارز دیجیتال قرار دارد و خوشبختانه استان زنجان هر دو ویژگی و ظرفیت را داشته و با حمایت مسئولان میتواند به قطب تولید ارز دیجیتال در کشور تبدیل شود.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای زنجان با اشاره به بالا بودن تعداد فعالان حوزه فناوری اطلاعات ادامه داد:
برق تولیدی این استان در ۹ ماه از سال، مازاد مصرف مورد نیاز بوده و به دلیل اینکه نیروگاههای برق باید فعال باشد، مشاهده شده که برخی مواقع، چراغ آزادراهها در روزها نیز روشن میشود در حالی که از همین انرژی میتوان برای ماینینگ (ایجاد ارز دیجیتال) استفاده کرد.