در بیانیهای که در روز 13 ماه می منتشر شد، شرکت بزرگ مایکروسافت اعلام کرد که در حال ساخت یک شبکه تشخیص هویت نامتمرکز (DID) قدرتمند در زنجیره بلوکی بیت کوین است.
در مقالهای که این شرکت منتشر کرد بیان شد که ساختار مربوط به این شبکه، که با نام شبکهی پوشش هویت (ION) نیز شناخته شده، بر پایهی مجموعهای از اصول استاندارد است که اساس شبکهی تشخیص هویت نامتمرکز را شکل میدهد.
شرکت مایکروسافت ادعا میکند که برنامهی آنها مسائل گستردهای را تحت پوشش قرار میدهد و بیان میکند «قدرتمندترین، جامعترین و نامتمرکزترین زنجیره بلوکی ها در هر ثانیه دهها انتقال انجام میدهند، که حتی در قیاس با یک دنیا پر از شبکه تشخیص هویت نامتمرکز (DID) نیز قابل مقایسه نیست». در مقابل، همانطور که شرکت مدعی شده، برنامهی آنها میتواند دهها هزار انتقال را در هر ثانیه انجام دهد. مجله خبری مایکروسافت در توضیح منطق پشت ION چنین بیان میکند:
«ما معتقدیم که هر فرد به یک هویت دیجیتالی و نامتمرکز نیاز دارد که کنترل و پشتیبانی آن هویت نیز به عهدهی خودش باشد. این موضوع امنیت و سطح حفاظتی تعاملات را افزایش میدهد. چنین هویتی که مالکیتش با خود فرد است، باید بهگونهای باشد که همواره در تمام مراحل زندگی فرد وجود داشته باشد و در تمام امور آنها در دنیای دیجیتال قابل استفاده باشد».
دنیل باچنر مدیر برنامهی تیم تشخیص هویت مایکروسافت از هدف این برنامه سخن گفت و بیان کرد که هدف اصلی شبکههای نامتمرکز حذف کردن کنترلی است که نرمافزارها و شرکتها بر افراد و هویتهای دیجیتالی مثل ایمیلها و پسوردها دارند.
شرکت مایکروسافت به دنبال ایجاد اکوسیستمی است که در آن «میلیونها انسان و تمام دستگاهها بتوانند بهطوری ایمن در آن به تعامل با یکدیگر بپردازند و این محیط بر پایهی اصول و استانداردهایی مشخص و متن باز یا open-source ساخته شده باشد».
مایکروسافت بیان کرده که میخواهد با شرکتکنندگان open-source همکاری کند تا ION بتواند تا چند ماه آینده بهطور عمومی در Mainnet بیت کوین راهاندازی شود.
هر روزه اهمیت و علاقه به فناوریای که به کاربران قدرت کنترل بیشتری بر هویتهای دیجیتالیشان بدهد بیشتر میشود. ماه گذشته شرکت PayPal نیز در استارتآپی در این زمینه سرمایهگذاری کرد.
ION گامی فراتر از اولین زنجیره بلوکی مایکروسافت برداشته است. در اوایل ماه می، این شرکت یک کیت توسعهای زنجیره بلوکی آژور (Azure) برای زنجیره بلوکی اتریوم منتشر کرد و شرکت استارباکس نیز از این سرویس برای ردیابی محصولات قهوهاش استفاده کرد.

